(Mobile) Device Management

Het gebruik van mobiele devices in het primair onderwijs groeit razendsnel, waardoor stichtingen tegen diverse uitdagingen aanlopen op het gebied van beheer en beveiliging van deze mobiele devices. Dus hoe beveiligt en beheert u dit gebruik nu gemakkelijk? U kunt hiervoor gebruik maken van Mobile Device Management(MDM) platforms.

Eenvoudig beheer

Het kost veel tijd om smartphones en tablets van uw leerkrachten en leerlingen afzonderlijk te beveiligen, updaten en beheren. Met MDM kunnen wij samen met u vanaf één platform op afstand de instellingen van alle aangesloten devices beheren. Merkt u dat er teveel data gebruikt wordt, dan kunt u het gebruik van het internet op alle devices beperken. Ook kunt u wachtwoorden aanpassen en automatisch certificaten en WiFi-, VPN- en e-mailprofielen instellen, zodat leerkrachten en leerlingen eenvoudig toegang hebben tot uw de juiste bronnen. Met behulp van Mobile Application Management (MAM) kunt u zelfs applicaties direct op alle devices of een selectie hiervan installeren, updaten of verwijderen.

Zorgeloos werken

MDM betekent dat leerkrachten en leerlingen gemakkelijk en zorgeloos aan de slag kunnen. De devices die zij gebruiken worden automatisch ingesteld, beveiligd en geüpdatet. Zo hoeven zij zich hier niet mee bezig te houden en kunnen zij snel en veilig aan de slag. Ook kunt u ervoor kiezen dat leerkrachten bedrijfsapplicaties eenvoudig zelf kunnen installeren via een portal.

Veilig

Doordat u alle devices beheert, heeft u ook meer grip op de beveiliging hiervan. Denk aan de installatie van beveiligingssoftware, zoals virusscanners, antivirus en firewalls, maar ook het beheer van veilige verbindingen en applicaties. Daarnaast kunt u op alle apparaten tijdig noodzakelijke updates uitvoeren, waarin de meest recente beveiligingslekken gedicht zijn. Ook wanneer een device gestolen wordt, verloren raakt of niet meer in gebruik is, kunt u deze gemakkelijk van afstand wissen, vergrendelen of zelfs versleutelen.

Op deze manier kunnen we samen eenvoudig alle devices vanaf één punt beheren en kunnen uw leerkrachten en leerlingen efficiënt en veilig aan de slag. Wilt hier meer over weten? Neem dan contact op met een van onze adviseurs!

Bent u ook op zoek naar functionele ICT voor het PO?

Betaalbaar | Modern | Flexibel | Veilig | Zonder beperkingen

  • Wat ik waardeer is dat we echt samenwerken. Het is dus niet zo dat ze alles beter denken te weten. Nee, gewoon samen sparren in een goede en ontspannen sfeer. Die houding past bij onze onderwijsinstelling.

    Roel Slenders - Zuiderbos

    Bekijk meer cases

Bekijk ook onze andere diensten

PO Clouddiensten
PO Clouddiensten
Bovenschools
Office 365
Online Back-up
Identity Management
Identity Management
EduConnector
Esis of ParnasSys
Single Sign On
YourSafetyNet
YourSafetyNet
Bescherming Persoonsgegevens
ICT-, gebruikers- en antipestbeleid
Servicedesk
Servicedesk
Tussen 8.00 – 17.30 uur
Storingsdienst
Reparatie en garantieafwikkeling
Digitale leer- en werkomgeving
Digitale leer- en werkomgeving
Office 365
Samenwerken
Communiceren
Documenten delen
Eenvoudig toegang
Schoolapplicaties
Nieuws
Agenda
Netwerk
Netwerk
Firewall
Switches
Antivirus
WiFi
Glasvezel
Telefonie
Telefonie
IP telefonie
Draadloos
Stichtingsniveau
Locatieniveau
Gecentraliseerd
Devices
Devices
Desktops
Laptops
Tablets
A-merken
Windows 10(S)
Chrome OS
Werkplek- en netwerkbeheer
Werkplek- en netwerkbeheer
Werkplekuitrol
Monitoring
Beheer op locatie
Updates en onderhoud
Advies op maat?
Advies op maat?
Neem direct contact op
Meer informatie

Wilt u snel meer informatie over onze diensten? Vul het formulier in en wij helpen u snel verder.