Netwerk

Door digitale ontwikkelingen neemt het dataverkeer in het onderwijs in rap tempo toe. Een betrouwbare, snelle en veilige internetverbinding is dan ook onmisbaar geworden. Helemaal op scholen die hun leerlingen modern en kwalitatief hoog onderwijs willen bieden. DWE ICT, partner van KPN en RoutIT, adviseert graag welke verbinding met welke snelheid en SLA het beste bij uw school past. Wij bieden verscheidene glasvezel- en DSL oplossingen.

Voor de toekomst

Glasvezel is gemaakt van zeer helder glas en is geschikt voor razendsnel internet met hoge down- en uploadsnelheden. De hoge capaciteit is bij uitstek berekend op toegang voor grote groepen. Met glasvezel beschikken leerlingen en leerkrachten over een goede bandbreedte, met alle voordelen van dien. Glasvezel is helemaal van deze tijd en onmisbaar voor scholen die zich willen voorbereiden op de toekomst. Door de hogere standaard bandbreedte worden bovendien tal van nieuwe clouddiensten voor scholen bereikbaar, zoals HIP telefonie, IaaS, WaaS en FaaS.

WaaS – Wireless as a Service

Leerlingen krijgen steeds vaker onderwijs via digitale middelen. Denk daarbij aan leren op een iPad, het gebruik van een digibord in de klas of verantwoord iets opzoeken via een zoekmachine. Om te voorkomen dat u uw leerlingen niet voldoende modern onderwijs kunt bieden, stapt u over op Wireless as a Service (WaaS).

Met WaaS komt er gemakkelijk verbinding tot stand met alle mogelijke, soms wel honderden of duizenden mobiele devices van uw leerlingen en medewerkers waarmee op school gewerkt wordt. Ideaal als de school nog niet beschikt over een professioneel draadloos netwerk. Of als de middelen beperkt zijn voor een kostbare investering.

FaaS – Firewall as a Service

Steeds meer leerlingen nemen hun smartphone, tablet of laptop mee. Daarmee staan ze in verbinding met het netwerk van de school – afhankelijk van welke regels er gelden. Er zijn daarnaast tal van applicaties bijgekomen waarmee je data kunt uitwisselen, zoals Dropbox, Facebook, Instagram en andere social media. Je weet als school dus niet meer wat er binnenkomt. En wat er uitgaat.

Veel scholen, zowel in het PO als in het VO, worstelen met de vraag hoe je controle en inzicht houdt. En hoe de veiligheid gegarandeerd blijft. Eén ding is zeker: traditionele firewalls bieden niet meer voldoende bescherming. Met alle risico’s van dien, zoals hackers die uw netwerk binnendringen. Traditionele firewalls zijn ook niet in staat om datastromen die door een app gegenereerd worden op juistheid te controleren. Met een Next Generation Firewall van Fortinet kunt u beter filteren: op bestandstype, gebruiker en/of keyword. Schadelijke content wordt direct herkend, ook op het niveau van social media bijvoorbeeld. Inzicht én veiligheid dus.

Bent u ook op zoek naar functionele ICT voor het PO?

Betaalbaar | Modern | Flexibel | Veilig | Zonder beperkingen

  • Wat ik waardeer is dat we echt samenwerken. Het is dus niet zo dat ze alles beter denken te weten. Nee, gewoon samen sparren in een goede en ontspannen sfeer. Die houding past bij onze onderwijsinstelling.

    Roel Slenders - Zuiderbos

    Bekijk meer cases

Bekijk ook onze andere diensten

PO Clouddiensten
PO Clouddiensten
Bovenschools
Office 365
Online Back-up
Identity Management
Identity Management
EduConnector
Esis of ParnasSys
Single Sign On
YourSafetyNet
YourSafetyNet
Bescherming Persoonsgegevens
ICT-, gebruikers- en antipestbeleid
(Mobile) Device Management
(Mobile) Device Management
Gecentraliseerd
Automatisch
Beveiliging
Instellingen
Digitale leer- en werkomgeving
Digitale leer- en werkomgeving
Office 365
Samenwerken
Communiceren
Documenten delen
Eenvoudig toegang
Schoolapplicaties
Nieuws
Agenda
Servicedesk
Servicedesk
Tussen 8.00 – 17.30 uur
Storingsdienst
Reparatie en garantieafwikkeling
Telefonie
Telefonie
IP telefonie
Draadloos
Stichtingsniveau
Locatieniveau
Gecentraliseerd
Devices
Devices
Desktops
Laptops
Tablets
A-merken
Windows 10(S)
Chrome OS
Werkplek- en netwerkbeheer
Werkplek- en netwerkbeheer
Werkplekuitrol
Monitoring
Beheer op locatie
Updates en onderhoud
Advies op maat?
Advies op maat?
Neem direct contact op
Meer informatie

Wilt u snel meer informatie over onze diensten? Vul het formulier in en wij helpen u snel verder.